miércoles, 26 de abril de 2017

GOSARI OSASUNTSUA, KULTURARTEKOA ETA JASANGARRIA

Gaur goizean ikasle eta irakasleek elkarrekin gosaldu dute klaseetan antolatu dugun gosarian. Ahalik eta osasuntsuen izan da, talde bakoitzean elikagai talde garrantsitsuak agertataraziz. Aldi berean ikasleek ilusio handiz ekarri dituzte beren herrietako jaki desberdinak, kulturartekotasuna bultzatuz. Azkenengoz, ahalik eta hondakin gutxien sortu ditugu: ikasleek katiluak eta goilarak etxetik ekarri dituzte eta janariak berrerabili ahal diren"tupper"etan ekarri dituzte.

Hona hemen ikasleek ekarritako jakien adibide batzuk: gazta enpanada eta sonso (Boliviakoak), chocolo arepa, pandebono eta almohabana, (Colonbiakoak), Paraguaiar tortila eta mbejua (Paraguaikoak), Llapingachoak eta banana pastela
 (Ecuadorekoak)...




Hoy a la mañana los/as alumnos/as y profesores/as hemos desayunado juntos/as en el desayuno que hemos organizado en las clases. Hemos hecho este desayuno lo más saludable posible, haciendo presentes en cada grupo los tipos principales de alimentos. Al mismo tiempo, los/as alumnos/as han traído con gran ilusión diferentes alimentos típicos de sus países de origen para promover la interculturalidad. Por último, hemos generado los menos desperdicios posibles: los/as alumnos/as han traído las tazas y las cucharas de casa y han traído la comida en "tuppers" reutilizables.
He aquí algunos ejemplos de `platos que han traído los/as alumnos/as: empanada de queso y sonso (de Bolivia) arepa de chocolo, pandebono 
y almohabana (de Colombia) tortilla paraguaya y 
mbeju (de Paraguay) llapingachos y tarta de 
plátano (de Ecuador)...



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