lunes, 7 de octubre de 2019

AURTEN ERE, TOPERA EUSKAL PRODUKTUEKIN

Aurten ere gure DBHko 2. mailako ikasleak Kalitatea Topera! programan parte hartu dute. Eguraldi zoragarria aprobetxatuz, euskal behi okela, txakolingintza eta tomateen hazkuntzaz ikasi zuten. Ikusitako eta ikasitako gauzen artean egon ziren berotegietan tenperatura eta hezetasuna nola kontrolatu, mahatsetan nola neurtu emango duten alkohola... eta behi baten intseminazio artifiziala ikusteko aukera ere izan zuten!







Este curso también los/as alumnos/as de 2º ESO han participado en el programa de Kalitatea Topera! Aprovechando el fantástico tiempo que hacía, aprendieron sobre la carne de vacuno de Eusko Label, la producción de txakoli y el cultivo de tomates. Entre las cosas que vieron y aprendieron estaban el control de la temperatura y la humedad en los invernaderos, cómo medir el nivel de alcohol que las uvas van a producir... ¡ y tuvieron también la oportunidad de ver la inseminación artificial de una vaca!





No hay comentarios:

Publicar un comentario