jueves, 23 de febrero de 2017

OGI MOTAK

Ogia karbohidrato ugari dituen elikagai bat da. Hezurren formakuntzan parte hartzen duten fosoforo eta kaltzio B taldeko bitamina eta mineralak,burdina, magnesioa eta potasioa ere ematen dizkigute. Fibradun eta integral ogietan fibra lortzen dugu, bihotzeko gaixotasunak eta idorreria saihesteko. Gure DBHko laugarren kurtsoko ikasleek bihar salduko dituzten ogitarteko eta sandwichak ogi arrunta, integral eta zerealdunarekin eginda egongo dira, ikaslek guztiek daztatu eta ezagutu ahal ditzaten funtzesko elikagai honen barietateak.


El pan es un alimento rico en hidratos de carbono, aporta vitaminas (Grupo B) y minerales como el fósforo y el calcio, encargados de la formación de los huesos, además del hierro, magnesio o potasio. En el caso del pan integral y del de fibra nos aportan fibra que ayuda a evitar enfermedades cardio vasculares y el estreñimiento.
Los sandwiches y bocadillos que venderán mañana los/as alumnos/as de 4º de ESO estarán elaborados con pan normal, integral y de semillas para que los/as demás alumnos/as puedan probar y conocer las distintas variedades de este alimento tan esencial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario