miércoles, 8 de marzo de 2017

INDIOILAR OGITARTEKOAK

Ostegun honetan gure DBHko. 4. kurtsoko ikasleek indioilar papar ogitartekoak salduko dituzte jolasaldian. Ogitartekoak piper gorriekin jateko  aukera ere edukiko dugu.
Indioilar paparra, proteina kantitate altua duen elikagai bat da. Ezaugarri honengatik, haurtzaroan eta nerabezaroan hain funtsezkoa den giharren garapena lortzeko oso komenigarria da. B3 bitamina du baita ere kopuru altuan, eta honek zirkulatorio-sisteman eta kolesterol mailaren gutxitzean eragin onuragarria badu. Paparrak ematen digun gantz kantitatea oso bajua da, eta horregatik dietetan oso egokia da.
Piper gorriek likopero ugari dute. Landare-pigmentu honek ezaugarri antioxidatzaileak ditu eta prostata minbizia sahiesten du. C bitamina ekartze altua dute baita ere, eta horrela digestio-hodiaren burdin absortzioan laguntzen dute. Anemiaz gaixoturik dauden pertsonentzat oso komenigarria da.



Este jueves nuestros/as alumnos/as de 4º de ESO venderán bocadillos de pechuga de pavo durante el recreo. Tendremos también la opción de comer los bocadillos con pimientos rojos.
La pechuga de pavo es un alimento que tiene un alto contenido de proteínas, por lo que es muy conveniente para el desarrollo muscular, tan importante durante la infancia y la adolescencia. Su gran cantidad de vitamina B3 hace que sea un alimento beneficioso para el sistema circulatorio y ayuda a reducir los niveles de colesterol. El nivel de grasa que nos aporta la pechuga es muy bajo, lo que hace que sea un alimento muy recomendable para las dietas.
El pimiento rojo es un producto rico en licopero, pigmento vegetal con propiedades antioxidantes que previene el cáncer de próstata. Su alto aporte de vitamina C favorece la absorción del hierro de los alimentos en el tubo digestivo, por lo que es muy aconsejable para las personas que padecen anemia.

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