miércoles, 18 de diciembre de 2019

GOSARI INTERKULTURALA, OSASUNTSUA ETA JASANGARRIA

Osasuntsu gosaltzeko garrantziaz kontzientziatzeko, eredua eman nahi diegu ikasleei eta aurten ere DBHko ikasleekin eseri gara gosaltzera. Gure gosari hau osasuntsua izateaz aparte, interkulturala eta jasangarria egiten saiatzen gara. Horretarako, etxean sukaldatutako beren herrietako jakiak ekartzea eskatzen diegu eta bakoitzak bere kikara ekartzea, plastikozko ontziak ez erabiltzeko.
Gosaldu eta gero, galdetegi labur bat bete dute. Bertan, beren gosaltzeko ohiturei buruz hausnartu dute eta konpromisoak hartu dituzte beren elikadura osasuntsuagoa izateko. Esperientzia polita eta zaporetsua izan da!






Para concienciar sobre la importancia del desayuno, queremos dar ejemplo a los/as alumnos/as y este año también nos hemos sentado a desayunar con el alumnado de ESO. Aparte de ser saludable, intentamos hacerlo también intercultural y sostenible. Para eso, les pedimos que traigan platos de sus países cocinados en casa y que cada uno/a se traiga su taza de casa, para no usar recipientes de plástico.
Después de desayunar, han completado un pequeño cuestionario. En este han reflexionado sobre sus hábitos en el desayuno y han adquirido unos compromisos para que su alimentación sea más sana. Ha sido una experiencia muy bonita... ¡y sabrosa!




No hay comentarios:

Publicar un comentario