miércoles, 14 de diciembre de 2022

PLATEREAN OREKA, ON EGIN!

En este proyecto hemos reflexionado junto con los/as alumnos/as de 3º de ESO sobre nuestros hábitos de alimentación y nos hemos propuesto retos personales para mejorar nuestra salud nutricional y contribuir a una sociedad más sostenible. 

Partiendo de cuestionarios realizados por el alumnado hemos creado recetas saludables basadas en las proporciones de nutrientes del “plato de Harvard”.También hemos analizado químicamente distintas bebidas alcohólicas y energéticas.

Nuestra conclusión: equilibrio emocional, buena alimentación y actividad física son esenciales para ser personas sanas.



Proiektu honetan DBHko 3. mailako ikasleekin batera hausnarketa bat egin dugu gure elikatzeko ohiturei buruz. Geure buruei erronka pertsonalak ezarri dizkiegu gure nutrizio osasuna hobetzeko eta gizarte jasangarriago bat lortzeko.

Ikasleek berek prestatutako galdetegiak irteera puntu bezala hartuta, errezeta osasuntsuak sortu ditugu "Harvarden plater"eko nutriente proportzioetan oinarritutak. Zenbait edari alkoholdun eta energetiko aztertu ditugu kimikoki baita ere.


Gure konklusioa: oreka emozionala, elikatze ona eta ariketa fisikoa oinarrizkoak dira pertsona osasuntsuak izateko.













No hay comentarios:

Publicar un comentario