jueves, 23 de febrero de 2023

HOSTOREA GAZTA ETA TXIKORIAGAZ

 4. DCko ikasleek sukaldarien txanoak ipini eta eskolan plater berezi bat prestatu dute, gure ortutik ateratako osagaiekin: Hostorea txikoriagaz. Hemen duzue errezeta, zuen etxeetan prestatu ahal izateko:

Osagaiak: Hostorea,  gazta birrindua, mozarella, txikoria, intxaurrak.

Prestatzeko era: Labea 180ºtara ipini. Bol batean, txikoria, intxaurrak eta mozarela nahastuko ditugu. Nahastura hau hostorearen barruan ipiniko dugu, hostorea itxiz. Gainetik, gazta birrindua botako dugu. Labean sartuko dugu, tenperatura 100ºtara jaitsiz. Modu honetan, masa eta txikoria ondo egingo dira. (Gomendagarria da hostorea arrautz batez margotzea).


Los/as alumnos/as de 4º de ESO se han puesto los gorros de cocinero/a y han preparado un plato especial en el colegio, con ingredientes sacados del huerto: Hojaldre con achicoria. Aquí tenéis la receta, para que lo podáis preparar en casa:

Ingredientes: Hojaldre, queso rallado, mozarela, achicoria, nueces.

Preparación: Poner el horno a 180º. En un bol, mezclamos la achicoria, las nueces y la mozarela. Pondremos la mezcla dentro del hojaldre, cerrándolo. Echaremos por encima el queso rallado. Lo meteremos en el horno, bajando la temperatura a 100º. De este modo se harán bien la masa y la achicoria. Es conveniente pincelar el hojaldre con huevo).









No hay comentarios:

Publicar un comentario