viernes, 6 de mayo de 2022

SUKALDARI BIKAINA GURE ORTUKO PRODUKTUEZ!

 DBHko 3. mailako Nagore ikaslea sukaldari bikaina da, eta ortuan hartutako babekin plater gozo-gozoa prestatu du. Otarrainxkak eta txiriak erabilita, honako errezeta hau egin du:

Babak lurrunetan otarrainxkekin:

Osagaiak:

- Babak, otarrainxkak, txirlak, tipula laurdena, piper berde erdia, bi berakatz, tomate heldua, perrexila.

Babak lurrunetan sukaldatuko ditugu. Bitartean, tipula, piper berdea eta berakatzak sueztituko ditugu. Barazkariak ia-ia sueztituta daudenean, tomate helduak jarriko ditugu eta 3 minutuz kozinatuko dugu dena. Babak iragaziko ditugu eta barazkiekin batera jarriko ditugu. Sutan utziko ditugu, zaporea har dezaten beste 3 minutuz.

Otarrainxkak botako ditugu. Eginda daudenean, aterako ditugu eta txirlak ipiniko ditugu. Txirlak zabaltzen direnean, berriro otarrainxkak jarriko ditugu perrexil txikituarekin eta dena ondo mugituko dugu. Dena ondo nahasita dagoenean, sua amatatuko dugu eta jalkitzen utziko dugu.



La alumna Nagore de 3º de ESO es una cocinera excelente,y ha preparado un riquísimo plato con los habas recogidas de nuestro huerto. Usando langostinos y almejas, ha preparado la siguiente receta:

Habas al vapor con langostinos :

Ingredientes:

- Habas, langostinos, almejas, un cuarto de cebolla, medio pimiento verde, dos ajos, tomate maduro, perejil.

Cocinamos las habas al vapor. Mientras tanto, pochamos la cebolla, el pimiento verde y los ajos. Cuando las verdura esté casi pochada, añadimos los tomates maduros. Dejamos al fuego durante unos 3 minutos. Colamos las habas y las añadimos. Dejamos que coja sabor durante otros 3 minutos.

Echamos los langostinos. Cuando ya estén, los sacamos y se meten las almejas. Cuando estas se abran, volvemos a añadir los langostinos con perejil bien picado y removemos. Una vez bien mezclado todo, apagamos el fuego y dejamos reposar.





No hay comentarios:

Publicar un comentario