lunes, 20 de marzo de 2023

ARROZ SALTEATUA (GURE ORTUKO PRODUKTUEKIN!)

 Gure ortuak zeregin dibertigarriak ematen dizkigu, eta lan horrek dakarren poza handiagoa da gero uztak jasotzean eta gure sukaldetara eramaten dugunean jasotakoa. Hona hemen gure ikasle batek, DBHko 4.Cko Nagorek prestatu duen plater bat gure ortutik ateratako produktuekin. Hatzak miazkatzeko modukoak!:

Nuestro huerto nos da un montón de tareas divertidas, y ese trabajo nos trae una alegría aún mayor cuando recojemos las cosechas y llevamos los productos a nuestras cocinas. Aquí tenéis un plato que ha preparado nuestra alumna Nagore, de 4ºC de ESO con productos recogidos en nuestro huerto. ¡Para chuparse los dedos!:



Arroz salteatua

Osagaiak:

Piper berdea

Azenarioak

Oilaskoa

Banana

Soja saltsa

Arroza bezperan prestatzea gomendatzen dugu.Oilaskoa ere leheneago kozinatuko dugu.

Arroza, oilaskoa eta barazkiak olioa duen "wok" zartagin batean jarriko ditugu, frijitzeko. Kolore pixka bat hartzen duenean, soja gehituko dugu.

Banana beste alde batetik prestatuko dugu: xerretan moztuko dugu eta olio nahiko duen zartagin batean frijituko dugu, urre kolorea hartu arte.

Arroz salteado

Ingredientes: 

Pimiento verde

Zanahorias

pollo

plátano macho

salsa de soja

Recomendamos preparar el arroz de víspera. El pollo también lo cocinaremos antes.

Ponemos las verdura, el pollo y el arroz en una sartén "wok" con aceite, para sofreírlo todo. Cuando coja un poco de color, añadiremos la soja.

El plátano lo prepararemos aparte: lo cortamos en rodajas y lo freímos en una sarte con aceite muy caliente hasta que coja color dorado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario