Jaietatik bueltan eta egun hauetan jasaten ari garen hotza kontutan izanda, ostiral honetako jolasaldian txokolatea eta ogi txigortua prestatzea erabaki dugu.
Lehenago hitz egin dugu blog honetan kakaoaren onurei buruz: antioxidatzaile ezin hobea da, bitamina C kopuru handia ere badu,eta fibra eta serotonina iturri ere da.
Txokolatearekin batera jan ahal diren gauzen artean, ogi txigortua osasuntsuenetarikoa iruditu zaigu. Ogia elikagai basikoa da gure eguneroko bizitzan. B bitamina kopuru altua, magnesioa, fosoforoa, burdina eta potasioa dira ogiaren ematea nabarmenenak.
Volviendo de las fiestas y con el frío que estamos soportando estos días, hemos decidido preparar chocolate y pan tostado para el recreo de este viernes.
Ya hemos hablado anteriormente en este blog sobre los beneficios del cacao: es un antioxidante inmejorable, tiene gran cantidad de vitamina C y es una fuente de fibra y serotonina.
Entre las cosas que podemos tomar junto con el chocolate, el pan tostado nos ha parecido de las más sanas. El pan es un alimento básico en nuestro día a día. Un alto contenido de vitamina B, magnesio, fósforo, hierro y potasio son los aportes más notables del pan.
No hay comentarios:
Publicar un comentario